Składniki:
- garść rukoli
- 1 łyżka masła
- 2-3 jabłka
- wędzony boczek w plastrach (najlepiej surowy, nie parzony)
- garść łuskanych orzechów włoskich
- oliwa
- glassa balsamiczna (zagęszczony ocet balsamiczny)
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pociąć na ósemki. Każdą cząstkę jabłka owinąć plastrem boczku. Na patelni rozgrzać masło i smażyć jabłka na niewielkim ogniu. Obracać, by boczek równomiernie się usmażył, a jabłko zmiękło. Pod koniec smażenia wrzucić na patelnię orzechy.
Jabłka owinięte boczkiem i orzechy rozłożyć na talerzach na rukoli. Skropić glassą balsamiczną.
Smacznego!
ciekawe połączenia , wyglądają bardzo obiecująco:)
OdpowiedzUsuńZapewniam, że smakuje równie dobrze, jak wygląda :-)
Usuń