niedziela, 17 lutego 2013

Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

To jedna z ulubionych sałatek moich synów. Doskonale pasuje jako surówka do dań z drobiu lub schabu, ale może też być podawana samodzielnie jako sałatka.

Składniki:

  • średniej wielkości kapusta pekińska
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
Kapustę poszatkować. Brzoskwinie odcedzić z syropu i pokroić na kawałki. Majonez wymieszać ze śmietaną i curry. Połączyć kapustę, brzoskwinie i sos. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. fajne połączenie, wygląda smakowicie:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaryzykowałam i zrobiłam :) z domowymi brzoskwiniami, dosypałam jeszcze garść orzechów włoskich i była pyszna :)
    uJa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetny pomysł z orzechami :-)

      Usuń