piątek, 10 sierpnia 2012

Sałatka z serem gorgonzola i orzechami włoskimi

Kolejna szybka sałatka z produktów, które zawsze warto mieć w kuchni. Cztery składniki, a przyjemności co niemiara!

Składniki:

  • duża garść mieszanych liści sałat (ewentualnie tylko jeden rodzaj sałaty)
  • garść suszonych pomidorów
  • kawałek sera gorgonzola
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • oliwa, ocet (ewentualnie 2-3 łyżki oliwy ze słoika z szuszonymi pomidorami)
Gorgonzolę pokruszyć. Wymieszać wszystkie składniki. Polać oliwą i skropić octem winnym lub polać kilkoma łyżkami oliwy, w której były suszone pomidory.
Nie trzeba solić sałatki, ponieważ i ser, i suszone pomidory są wystarczającą słone.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Irenko
    Wypróbowaliśmy dzisiaj Twoją sałatkę z serem gorgonzola. Jest wyśmienita ,przepyszna do mięska z grilla.
    Marzena P.

    OdpowiedzUsuń