Składniki:
- duża garść mieszanych liści sałat (ewentualnie tylko jeden rodzaj sałaty)
- garść suszonych pomidorów
- kawałek sera gorgonzola
- garść łuskanych orzechów włoskich
- oliwa, ocet (ewentualnie 2-3 łyżki oliwy ze słoika z szuszonymi pomidorami)
Gorgonzolę pokruszyć. Wymieszać wszystkie składniki. Polać oliwą i skropić octem winnym lub polać kilkoma łyżkami oliwy, w której były suszone pomidory.
Nie trzeba solić sałatki, ponieważ i ser, i suszone pomidory są wystarczającą słone.
Smacznego!
Irenko
OdpowiedzUsuńWypróbowaliśmy dzisiaj Twoją sałatkę z serem gorgonzola. Jest wyśmienita ,przepyszna do mięska z grilla.
Marzena P.
Cieszę się, że smakowało. Pozdrawiam. :-)
UsuńMusiała być pyszna ;)
OdpowiedzUsuń