Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 duża cebula
- kawałek sera pleśniowego (gorgonzola, lazur, itp.)
- garść łuskanych orzechów włoskich
- 1 łyżka masła
Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę, aż zmięknie, ale się nie zrumieni. Dodać orzechy i jeszcze smażyć razem minutę lub dwie.
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na porcje (mniejsze lub większe - tyle, ile potrzeba). Na każdej porcji ciasta rozłożyć cebulę z orzechami i posypać pokruszonym serem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).
Smacznego!
szybka smaczna tarta:) super:)
OdpowiedzUsuńczy na zimno też będzie dobra?
OdpowiedzUsuńMyślę,że tak.
Usuń