niedziela, 25 listopada 2012

Spaghetti z tuńczykiem, groszkiem i pieczarkami

Kolejne szybkie i proste danie, które zachwyca swym smakiem. Połączenie tuńczyka ze śmietaną i czosnkiem sprawiło, że moje dzieci, które nie przepadają za tuńczykiem z puszki, zjadły to danie z apetytem, prosząc o dokładkę.
Składniki:
  • ok. 400 g spaghetti
  • 2 łyżki masła (lub oliwy)
  • 250 g pieczarek
  • ok. 100 g mrożonego groszku
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • parmesan do posypania
Makaron ugotować al dente. W trakcie gotowania makaronu, obrać pieczarki, pokroić i usmażyć na maśle. Do usmażonych pieczarek dodać groszek, a po kilku minutach rozdrobnionego tuńczyka, śmietanę i zmiażdżony ząbek czosnku. Przyprawić solą i pieprzem. Chwilę wszystko razem podgrzewać. Ugotowany i odcedzony makaron zalać sosem, dokładnie wymieszać i podawać z dodatkiem tartego parmesanu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz