- Bułka wrocławska lub 3/4 bagietki
- Masło
- 4 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 100 g sera, najlepiej 2-3 rodzaje
- 1 łyżka musztardy
Bułkę lub bagietkę pokroić na kromki. Każdą kromkę posmarować cienko masłem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Jaja roztrzepać i wymieszać z mlekiem i musztardą. Ser/sery zetrzeć. Połowę wymieszać z mlekiem i jajkami i zalać tą mieszaniną kromki chleba. Drugą połową sera posypać danie z wierzchu. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ser na wierzchu się roztopi, a następnie zrumieni.
Dzisiaj zrobiłam tę zapiekankę. Wyszła super. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuńMarta P.
Bardzo się cieszę i zapraszam do wypróbowania innych przepisów.
UsuńIrena