sobota, 2 czerwca 2012

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara - pożywne, sycące i szybkie danie. Smakuje doskonale!

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
  • 1 łyżka oliwy
  • 250 g boczku wędzonego
  • 4 jajka
  • 1/2 kubka śmietany
  • 8 łyżek startego parmesanu
Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie.
Kiedy makaron się gotuje, pokroić boczek w kostkę i podsmażyć na oliwie.
W naczyniu roztrzepać jajka, dodać śmietanę i połowę sera. Doprawić solą i pieprzem.
Ugotowany makaron odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka, dodać boczek i mieszaninę jajek ze śmietaną i serem. Dobrze wymieszać i już nie gotować.
Rozłożyć na talerze i posypać pozostałym serem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz