Dzieci lubią słodkości. Radość może być potrójna, jeżeli z niewielką pomocą rodziców będą mogły same upiec, udekorować, a potem spałaszować pyszne babeczki czekoladowe.
Babeczki (24 szt.):
- 250 g miękkiego masła
- 250 g cukru
- 4 lekko roztrzepane jajka
- 330 g przesianej mąki
- 30 g kakao
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 łyżeczek mleka
Do dekoracji (wg uznania):
- lukier (cukier puder utarty z odrobiną soku z cytryny)
- gotowe polewy
- cukrowe perełki
- wiórki kokosowe
- żelki
- czekoladowe drażetki
Wszystkie składniki ciasta utrzeć na gładką masę. Rozgrzać piekarnik do temperatury 160 stopni. Napełnić foremki do babeczek i piec 20 minut.
Po wystudzeniu dowolnie udekorować.
Smacznego!
Babeczki są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńTo prawda. Jutro zamieszczę przepis na jeszcze bardziej czekoladowe, te, które próbowałaś w czwartek. ;-)
UsuńBardzo dziękuję za komentarz :)
OdpowiedzUsuń