Składniki:
- 2-3 łyżki oliwy
- 1 cebula drobno posiekana
- 2-3 wyciśnięte ząbki czosnku
- po 2 łyżeczki słodkiej papryki, mielonego kminu rzymskiego i mielonej kolendry
- puszka pomidorów
- 2 duże ziemniaki,
- ok. 2, 5 litrów bulionu
- 800 g szpinaku (tyle ja dodałam, ale, oczywiście, może być mniej.... albo więcej)
Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę i czosnek, dodać przyprawy i jeszcze smażyć ok. 2 minut. Dodać rozdrobnione pomidory wraz z sokiem, pokrojone w kostkę ziemniaki i bulion. Gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodać posiekany szpinak i gotować kolejne 5 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz