Składniki:
- pęczek zielonych szparagów
- opakowanie boczku w plasterkach
Powinniśmy mieć tyle plasterków boczku, ile mamy sztuk szparagów, ale, jak widać na zdjęciu wnętrza mojego piekarnika, mnie kilka zabrakło.
Całe przygotowanie to umycie szparagów, odcięcie zdrewniałych końcówek łodyg i owinięcie pojedynczych szparagów cieniutkimi plasterkami boczku. Tak
przygotowane szparagi wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 20 minut (trzeba sprawdzić, czy są dostatecznie miękkie). I już gotowe!
przygotowane szparagi wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 20 minut (trzeba sprawdzić, czy są dostatecznie miękkie). I już gotowe!
Smacznego!
Podoba mi się ten przepis - bardzo a bardzo! Prawdę powiedziawszy w życiu nie jadłam szparagów, ale chyba zacznę:D
OdpowiedzUsuń