Składniki:
- ok. 400 g spaghetti
- 2 łyżki masła (lub oliwy)
- 250 g pieczarek
- ok. 100 g mrożonego groszku
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- parmesan do posypania
Makaron ugotować al dente. W trakcie gotowania makaronu, obrać pieczarki, pokroić i usmażyć na maśle. Do usmażonych pieczarek dodać groszek, a po kilku minutach rozdrobnionego tuńczyka, śmietanę i zmiażdżony ząbek czosnku. Przyprawić solą i pieprzem. Chwilę wszystko razem podgrzewać. Ugotowany i odcedzony makaron zalać sosem, dokładnie wymieszać i podawać z dodatkiem tartego parmesanu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz