![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkciuY06658m3Uqjb0ak4KA3shI83m9rkBJsQkmkM624zE60f4bmVGsdykpY_9eDeHe-lbo3Q14EwpIGdJZ6Ixs9iG9hLEbOcZCcHrAurVhLVeoeCr2TdbGz1-ChHlwzL0rMT1KYqQTOyt/s1600/pobrane+(14).jpg)
- 1 długi ogórek
- 250 g truskawek
- 1 dymka ze szczypiorem
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól, pieprz, ew. cukier do smaku
Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i usunąć miękki środek z pestkami. Obie połowy pokroić w kostkę. Posolić i odstawić na kilkanaście minut do odsączenia, następnie wypłukać i lekko osuszyć.
Usunąć szypułki z truskawek, a następnie pokroić owoce na połówki lub ćwiartki.
Szczypior wraz z dymką posiekać drobno.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać ocet, sól, pieprz i ewentualnie nieco cukru., Wymieszać ponownie i pozostawić do "przegryzienia się" składników.
Smacznego!
oryginalna i musi ciekawie smakować
OdpowiedzUsuń