Składniki:
- 0,5 kg mielonej wołowiny
- 1 duża cebula
- 1 roztrzepane jajko
- sól i pieprz
- odrobina wody lub bulionu
- olej do smażenia
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki ziarnistej musztardy
- kubeczek śmietanki
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtCfx8-GVTbs5_Ho9pbAz8rVhJZte0oYMlXACJQcwFmnZV1wzTilxpLAoW-8phHqWjBnwSME_0e8scoC9xDFVukAEZ4SBXYLNQWNYXuOL_2k8Z4KuDA8RkQGqWLMaWpgjAnLqvIJ2Q0tIt/s200/IMG_20120503_225451.jpg)
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Formować małe kotleciki i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do lekkiego zrumienienia po obu stronach.
Jeśli na patelni jest zbyt dużo oleju, delikatnie go odlać. W naczyniu wymieszać miód, musztardę i śmietankę. Jeśli miód jest gęsty, to nie szkodzi, rozpuści się na patelni. Zalać sosem kotleciki i wszystko razem dusić przez kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz