Przepisy od serca
Obiad w pół godziny
(Przenieś do…)
Strona główna
Porady
Obiad w pół godziny
▼
Strony
(Przenieś do…)
Przekąski
Sałatki bezmięsne i surówki
Sałatki rybne i z owocami morza
Sałatki z mięsem
Zupy
Dania wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Dania z wołowiny
Dania z wieprzowiny
Dania z drobiu
Ryż, makaron, pierogi, kluski
Desery i ciasta
Pieczywo
▼
wtorek, 26 września 2017
Ciasto kruszonkowe
›
Szybkie i proste ciasto, które może być za każdym razem inne w zależności od nadzienia. Możemy użyć jakiegokolwiek dżemu lub powideł. Ja wyk...
piątek, 12 lutego 2016
Chleb z suszonymi pomidorami i oliwkami
›
Piekarnia, której pieczywo lubimy, robi "chleb włoski". Smakuje nam bardzo. Problem w tym, że co i rusz drożeje, a przy tym robi s...
3 komentarze:
środa, 4 marca 2015
Tarta czekoladowa
›
Wiem, że mamy Wielki Post i że to nie czas na objadanie się przysmakami, ale może już ktoś obmyśla, co upiec na Święta lub choćby na najbliż...
3 komentarze:
wtorek, 23 grudnia 2014
Barszcz czerwony - Jutro Wigilia!
›
Kochani! Dziś jest najlepszy dzień, aby przygotować przesmaczny barszcz, przy którym się nie napracujemy, który "sam" się robi...
1 komentarz:
niedziela, 14 grudnia 2014
Jak przedłużyć trwałość owoców i warzyw?
›
Wszyscy wiemy, jak ważne jest, by nie marnować żywności. Wyrzucanie jedzenia to plaga w rozwiniętych krajach. Każdemu jednak się zdarza od ...
3 komentarze:
Czas na pierniki
›
Czas świąt Bożego Narodzenia się zbliża. Jeszcze nie zabrałam się za pieczenie pierników, ponieważ mój ulubiony przepis nie wymaga leżakowan...
niedziela, 30 listopada 2014
Greckie ciasto pomarańczowe
›
To ciasto jest w Grecji tradycyjnym ciastem noworocznym. Przed pieczeniem umieszcza się w nim monetę, a osoba, która w swojej porcji znajdzi...
4 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer