Składniki:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiH2wuzH4yudC3CVQJC5ysbV0DZ9loDLzdorgdJ4Rkk9KKtIbF9GNj1t2tE1m3U6NsRpT-3awQfEUcK_skkrETiuxu5ckFR7twviK2nSuRVUjY_9ZbST2ElAs03WpsD_CeaNBmX7LwZiZ0/s280/PicsArt_1387716727468.jpg)
- 1 opakowanie fety (albo sera typu feta)
- oliwa z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1 mała papryczka chili
- 1 liść laurowy
- mieszane sałaty
- kilka mandarynek
- 1 czerwona cebula
Fetę pokroić w kostkę. W miseczce umieścić fetę, dodać wyciśnięty ząbek czosnku, oregano, rozdrobnioną papryczkę chili i pokruszony liść laurowy. Zalać oliwą tak, by przykryła fetę. Pozostawić na kilka godzin.
Sałaty porwać na kawałki. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki. Usunąć błonki z cząsteczek mandarynki. Cebulę pokroić w piórka.
Wymieszać sałatę, mandarynki, cebulę i odsączoną fetę. Polać oliwą, w której marynowała się feta. Feta jest dość słona, więc raczej nie trzeba solić sałatki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz