![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUDK_CSVbe5sTo0Ngcxb7Rcj4i-WizsM6EBG5UhT1NdYe1qkOn0L8LD1wZLJB1vgIzCXqiHxA6u8TIs0zNnM151W9VZyp1dI-4LeSdKZ45Roi6n1cOZfyJ4AWCpG0Ed3HUeTTSHrBkUBRn/s280/IMG_20120509_144902.jpg)
Składniki:
- 2-3 polędwiczki wieprzowe
- 3 łyżki oleju
- 2 duże cebule
- 6 ząbków czosnku
- 2 papryki
- 2 suszone papryczki chili
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka kolendry
- natka pietruszki lub kolendry do posypania
- sól
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisYX2hxfO4RItckjCe8yCa9JfR_F6zv1zN1T5p3ImWC8XpznESA1_b5Ib6KTRpP-jNAn7rX9gvPky5WUUHNyRpUs-jWben-T3P_8OZN7o9yivKsUmy-QxB1ornGGwNRFEkf2eEqhantStI/s200/IMG_20120509_200756.jpg)
W moździerzu rozetrzeć suszone papryczki chili (można je zastąpić świeżymi, pokrojonymi na cienkie plasterki), kmin i kolendrę.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i czosnek. Wsypać przyprawy, wymieszać i chwilę razem gotować. Gdy cebula zmięknie, dodać mięso i smażyć na dużym ogniu do zrumienienia.
Gdy mięso nieco się zrumieni, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając. Podawać, gdy tylko papryka straci surowość, ale nadal będzie jędrna. Na talerzu posypać natką pietruszki lub kolendry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz