Składniki:
- duża garść mieszanych liści sałat (ewentualnie tylko jeden rodzaj sałaty)
- garść suszonych pomidorów
- kawałek sera gorgonzola
- garść łuskanych orzechów włoskich
- oliwa, ocet (ewentualnie 2-3 łyżki oliwy ze słoika z szuszonymi pomidorami)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3f8Zc75zOcm0T31WPy7BtPB8noQrQKu_5dQ5YOWMvVWHlrSynSGvSGzRDtqTT-wAnPC1bNzqCJMF6v0aZCwB3zPqRc2pYScvkRXODX2mymGhJ6pEE2LvNn-bIdpxMbMXhbPWGMJjgc3kK/s1600/pobrane+(11).jpg)
Gorgonzolę pokruszyć. Wymieszać wszystkie składniki. Polać oliwą i skropić octem winnym lub polać kilkoma łyżkami oliwy, w której były suszone pomidory.
Nie trzeba solić sałatki, ponieważ i ser, i suszone pomidory są wystarczającą słone.
Smacznego!
Irenko
OdpowiedzUsuńWypróbowaliśmy dzisiaj Twoją sałatkę z serem gorgonzola. Jest wyśmienita ,przepyszna do mięska z grilla.
Marzena P.
Cieszę się, że smakowało. Pozdrawiam. :-)
UsuńMusiała być pyszna ;)
OdpowiedzUsuń