![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpeyiJIgHVdmY3JWaCSFY94vmy05P-fkDN6Xy6rVBnM5-sFuGCd1QrWUBokSr3BLH3OZ4hZytOhA1rkYIICdWx2vdivz9dNRBUjtFgWgmdMRhBGCP0VyWm-jKxuegRglp8sXkftBHj4NRN/s1600/pobrane+(6).jpg)
- 1 duży kalafior
- 2 duże marchewki
- ok. 200 g mrożonego groszku
- 2 łyżki natki pietruszki
- 150 g sera żółtego o wyrazistym smaku, np. Gouda
- czubata łyżka masła
- 2 łyżki śmietany
Kalafior podzielić na różyczki. Marchew pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kalafior wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 3 minuty. Dodać marchewkę i gotować kolejne 5 minut. Odsączyć, przełożyć do naczynia do zapiekania i dodać mrożony groszek. Posypać natką i serem.
Na patelni roztopić masło. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Polać warzywa i lekko wymieszać. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. ok. 15 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz